AMD lansează noul Ryzen 9 4900H – Procesor cu 8 nuclee pentru laptopuri de gaming si productivitate.

După ce a anunțat noua gamă de procesoare mobile Ryzen 4000 H-Series în cadrul evenimentului CES 2020, AMD prezintă cea mai nouă adiție la familia mai sus menționată, și anume AMD Ryzen 9 4900H, un CPU destinat laptopurilor de gaming si productivitate. Dup[a performantele excelente livrate de Ryzen 9 3900X ( vezi review ) si Ryzen 9 3950X ( vezi review ), AMD a decis aducerea seriei Ryzen 9 pe laptopuri.

 

 

 

 

 

AMD Ryzen 9 4900H este dezvoltat special pentru gamerii entuziaști, care își doresc totuși un plus de performanță pe partea hardware. CPU-ul lansat astăzi are o frecvență în boost clock de 4.4GHz, un base clock de 3.3GHz, 8 nuclee reale și 16 nuclee virtuale, ajutate de un TDP de 45W și o eficiență energetică specifică procesului de fabricare de 7nm. Toate aceste specificații se reunesc pentru a face cele mai bune laptopuri de gaming din lume mai subțiri, mai ușoare și mai puternice.

 

 

Ryzen 9 4900H va fi integrat si in laptopurile destinate lucrului intens in aplicatii grafice, video si de fotografie. Puterea de procesare va fi un real avantaj pentru utilizatorii care au nevoie de un echivalent de i9 pentru aplicatiile care necesita o putere de calcul mare intr-un pachet compact. In perioada urmatoare producatori precum ACER, ASUS, HP, DELL si Lenovo vor aduce pe piata laptopuri puternice echipate cu acest procesor.

 

 

 

AMD Ryzen 9 4900Hva fi disponibil incepand cu aceasta primavara in laptopurile produse de la ACER, ASUS, HP, DELL si Lenovo. Procesoarele AMD sunt disponibile in Romania la la PC Garage eMAG evoMAG si CEL.ro. Ghidul IT 2020 ©