Noul Synology DiskStation DS120j – O soluție simplă de păstrare în siguranță a datelor personale in 2020

Synology anunță lansarea modelului DiskStation DS120j – un NAS compact proiectat pentru stocarea în siguranță a datelor personale in 2020. Indiferent că este vorba despre fotografii la rezoluție mare, de conținut video Full HD sau chiar 4K, de documente importante sau diverse proiecte personale. Pentru mulți utilizatori, stocarea în siguranță și accesul facil la cantități atât de mari de informație se dovedește adeseori a fi o adevărată provocare. In comparatie cu solutiile de stocare in Cloud echipamentele de stocare în rețea de tip NAS (network-attached storage) sunt cele mai potrivite, atât din punctul de vedere al performanței/flexibilității. De aceea, Synology a creat un model special pentru utilizare personală, caracterizat prin formatul compact.

 

 

DS120j este un NAS cu o incintă de 3.5”, ce poate fi echipat cu o unitate de stocare de până la 16TB ( vezi aici ), putând găzdui în acest fel toate fișierele personale ale utilizatorilor. Pentru performanțe optime, modelul este echipat cu procesor dual-core tactat la 800MHz și 512MB memorie RAM, alături de o interfață GbE LAN. Extinderea capacității de stocare sau transferul de date spre și dinspre dispozitive de stocare externe sunt la rândul lor operații simplu de efectuat, mulțumită celor două porturi USB cu care este prevăzut dispozitivul.

 

 

Dincolo de specificațiile hardware, ceea ce face din Synology DS120j un NAS potrivit pentru utilizare personală este componenta sa software. Astfel, acesta este prevăzut cu cea mai nouă și cea mai modernă versiune a premiatului sistem de operare DiskStation Manager – 6.2.2 – ce include nenumărate optimizări, pentru a face întreaga experiență de utilizare una mai plăcută și mai intuitivă. De asemenea, este asigurată integrare deplină cu dispozitivele mobile, prin aplicații precum DS audio, DS Photo sau DS video, dar și o soluție centralizată de backup. Pentru accesul ușor la date, este oferită funcția QuickConnect, cu ajutorul căreia utilizatorii se pot conecta la NAS via Internet, fără a-și mai bate capul cu configurarea regulilor pentru direcționarea porturilor, DDNS sau alte setări complicate de rețea. Este permisă integrarea cu camere IP de supraveghere video, este posibilă configurarea unui server de email, a unui server VPN sau proxy, dar și găzduirea unui blog WordPress.

 

 

Toate acestea face ca DS120j să fie de fapt un server multifuncțional – cu beneficii pentru toate categoriile de utilizatori și ușor de folosit, chiar și pentru cei fără cunoștințe tehnice în domeniu. Totodată, nivelul de securizare a datelor este unul deosebit de ridicat, noul NAS Synology oferind tehnologie de criptare AES pe 256bit la standarde militare. Synology DS120j este un echipament complex, dar în același timp ușor de folosit, ce se remarcă prin raportul calitate/preț deosebit de avantajos( ~500 RON ). El este disponibil în România la PC Garage eMAG evoMAG si CEL.ro

 

 

 Ghidul IT 2020 ©