BenQ EX2780Q – Un monitor IPS orientat catre pasionatii de jocuri

BenQ anunţă noul monitor de gaming EX2780Q, un model ce vine echipat cu panou IPS, o diagonală de 27 inch, tehnologii HDR și FreeSync. Noul model BenQ oferă unghiuri de vizibilitate foarte largi, de 178 grade, atât pe orizontală, cât și pe verticală, putând acoperi spectrul de culoare DCI-P3 în proporție de 95%. Pentru că este un monitor dedicat segmentului de gaming, acesta are o rată de reîmprospătare a imaginii de 144Hz și include suport pentru tehnologia AMD FreeSync.  Controlul inteligent al luminozității permite o redare clară și realistă a detaliilor, chiar și în zonele întunecate ale imaginii. Cu alte cuvinte, BenQ EX2780Q impresionează în primul rând prin calitatea deosebită a imaginilor afișate la o rezoluție nativă WQHD (2560×1440).

 

Grila frontala.

 

Rezolutiei i se adaugă o calitate audio de același nivel, susţinută de boxele 2.1 integrate ce au o putere de 2 x 2 W, plus 5W pentru subwoofer. Iar pentru o experiență optimă în orice scenariu de utilizare, sunt disponibile 4 moduri preconfigurate: Rock/Party, Cinema, Dialogue/Vocal, Pop/Live și Game. Carcasa are un aspect modern, dominat de un maro metalic și o ramă foarte îngustă pe 3 dintre cele 4 laturi, ceea ce îl transformă într-o alegere potrivită și pentru configurațiile multi-monitor. De asemenea, este oferită conectivitate USB Tip-C ce permite transfer de date, alimentare cu o putere de până la 10W. Acesteia i se alătură un conector pentru căști, un port DP 1.4 și 2 porturi HDMI 2.0.

 

 

 

Pentru rezultate vizuale optime, EX2780Q este echipat cu mai multe moduri de afișare. Astfel beneficiem de Visual Edge, pentru efecte grafice îmbunătățite, Black eQualizer, pentru iluminarea suplimentară a zonelor întunecate din imagine, sau Color Vibrance, pentru ajustarea precisă a intensității culorilor și adaptarea imaginii la anumite cerințe de joc. Iar pentru un plus de confort în utilizare, accesarea setărilor este posibilă cu ajutorul telecomenzii deosebit de intuitive livrate în pachet, ce mai permite printre altele și utilizarea de scurtături sau controlarea boxelor integrate. Problemele care pot apărea în cazul utilizării pe perioade lungi de timp nu au fost nici ele neglijate, astfel că EX2780Q vine echipat cu pachetul de tehnologii Eye-Care, precum Low Blue Light și Flicker Free, responsabile de reducerea semnificativă a oboselii la nivelul ochilor.

 

 

BenQ EX2780Q este un monitor ce se adresează cu precădere pasionaților de jocuri care își doresc combinația optimă de performanță, calitate și confort. Monitoarele BenQ pentru pasionatii de jocuri sunt disponibile la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta )evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ).Ghidul IT 2020 ©