Platforma NVIDIA Studio si Laptopurile RTX Studio lansate la Computex 2019

NVIDIA a anunțat astăzi lansarea NVIDIA Studio, o platformă care îmbunătățește substanțial performanța și fiabilitatea hardware-ului pentru cei 40 de milioane de creativi online și cu studiouri care au nevoie de PC-uri performante. NVIDIA Studio combină plăci grafice RTX, NVIDIA Studio Stack cu SDK-uri specializate și driverele de studio dedicate. Este sprijinit de un proces riguros de testare hardware și software pentru cele mai importante aplicații de creație și fluxurile de lucru.

 

 

17 laptopuri RTX Studio au fost anunțate astăzi la Computex 2019, fiind create de șapte producători de top. Toate modelele întrunesc condițiile necesare pentru a beneficia de badge-ul RTX Studio, care îi ajută pe creatorii de conținut să identifice cu ușurință laptopurile potrivite pentru procesul lor de lucru. Laptopurile dispun de noile plăci grafice Quadro RTX 5000, 4000 și 3000, precum și de plăci grafice GeForce RTX 2080, 2070 și 2060. GPU-urile RTX accelerează crearea de conținut de la editare video la randare 3D.

 

 

Laptopurile care se bazează pe grafică RTX 5000 dispun de 16GB de memorie grafică, ceea ce reprezintă un record pentru laptopuri, ceea ce permite un flux de lucru avansat cu mai multe aplicații în paralelși utilizarea unor modele 3D de mari dimensiuni care până acum nu puteau fi realizate pe laptopuri. Multe astfel de laptopuri dispun de ecrane 4K precise și de tehnologia NVIDIA Max-Q, care aduce o performanță ridicată și o autonomie superioară a bateriei într-un design subțire și ușor.

Razer Blade cu Quadro RTX 5000.

NVIDIA Studio Stack este un set software care oferă creatorilor de conținut digital performanță și fiabilitate atunci când lucrează cu aplicații creative. Acesta include SDK-uri și API-uri NVIDIA Studio pentru dezvoltatorii de aplicații și driverele de studio NVIDIA pentru creatori. SDK-urile Studio accelerează randarea, editarea și procesarea video, animația vector 2D și multe altele. Utilizând platforma AI CUDA , standardul de dezvoltare AI din industrie, dezvoltatorii de aplicații creative pot utiliza AI pentru a automatiza sarcinile repetitive care consumă timpul creatorilor, cum ar fi redimensionarea imaginilor, etichetarea fotografiilor sau corecția culorilor.

 

Noile drivere de la Nvidia pot fi descarcate de AICI ( trebuie bifata la Windows Driver Type optiunea Studio Driver ).

 

 

Driverele NVIDIA Studio sunt supuse unor teste amănunțite pentru fluxurile de lucru cu mai multe aplicații ale creatorilor și includ multiple revizuiri ale aplicațiilor creative de la dezvoltatori precum Adobe, Autodesk, Avid, Blackmagic Design, Epic, Maxon și Unity. Disponbil începând de azi, cel mai nou driver NVIDIA Studio oferă suport pentru cele mai noi versiuni ale aplicațiilor creative de top, precum Autodesk Maya 2019, Autodesk 3ds Max 2020, Blackmagic Design DaVinci Resolve 16 și Daz3D Daz Studio ( descarca acum ).

 

 

Laptopurile RTX Studio vor fi disponibile începând cu luna iunie la producătorii de top, precum Acer, ASUS, Dell, GIGABYTE, HP, MSI și Razer. Prețurile vor începe de la 1.599 Euro și vor varia în funcție de designul partenerilor, funcționalități și regiune. Astept sa vad cu interes implementarea seriei Acer ConceptD, DELL XPS si MSI. Sper ca in lunile urmatoare sa pun mana pe minim un astfel de model. Produsele vor fi disponibile la PC GarageeMAG si CEL.ro

 

 Ghidul IT 2024 ©