Cloud Earbuds Review – Casti de gaming compacte pentru console portabile si telefoane

Cloud Earbuds este prima pereche de casti in-ear de gaming produsa de HyperX. Produsul este destinat posesorilor de console portabile ( Nintendo Switch)/smartphone de gaming ( Razer Phone 2 / Asus ROG Phone ). Difuzoarele dinamice de 14 mm ofera un sunet bogat si o sensibilitate de 116 dB/mW la 1kHz. Conectorul Jack de 3.5 mm este curbat, iar cablul plat are o lungime de 120 cm.  Pe fir se gaseste si un microfon, pentru preluarea apelurilor si chat-ul audio in timpul sesiunilor de gaming.

 

HyperX Cloud Earbuds este o pereche de casti dedicata pentru gaming, dar poate fi folosita si pentru ascultarea muzicii pe parcursul calatoriilor/drumurilor zilnice. Design-ul diferit si tema de culoare rosie cu negru, fac produsul sa iasa in evidenta oriunde.

 

Specificatii cheie

 

 • Difuzor dinamic cu diametru de 14 mm ( magneți neodim );
 • Frecvența de răspuns: 20Hz–20,000 Hz;
 • Sensibilitate casti: 116 dB/mW la 1kHz;
 • Microfon omni-directional pentru preluarea apelurilor;
 • Frecventa de raspuns microfon: 100Hz-6,300 Hz;
 • Interfata de conectare: Jack 3.5 mm;
 • Greutate: 19 g;
 • Cablu plat cu o lungime de 120 cm.

 

 

Inspectie Vizuala

 

HyperX Cloud Earbuds (3) HyperX Cloud Earbuds (4) HyperX Cloud Earbuds (5)

Ambalajul minimalist nu ofera prea multe detalii tehnice despre produs.

HyperX Cloud Earbuds (6) HyperX Cloud Earbuds (7)

HyperX Cloud Earbuds sunt prezentate fara a deschide cutia.

In pachet gasim: castile, toc de transport si doua seturi de doape de urechi.

HyperX Cloud Earbuds (8) HyperX Cloud Earbuds (9)

Firul este subtire si plat cu o lungime de 120 cm. Tematica rosie ofera un plus de vizibilitate.

Forma plata impiedica incurcarea usoara a firului.

HyperX Cloud Earbuds (10) HyperX Cloud Earbuds (11)

HyperX Cloud Earbuds (13)

Doapele de urechi au un design diferit, acestea putand fi schimbare usor.

HyperX Cloud Earbuds (16)

Pachetul contine doape de urechi Small, Medium si Large. Aceste doape au un design de palnie si nu vor ajunge atat de aproape de timpan.

HyperX Cloud Earbuds (12)

Difuzorul dinamic de 14 mm.

HyperX Cloud Earbuds (14) HyperX Cloud Earbuds (15)

Pe fir gasim un buton + microfon, pentru preluarea apelurilor. Butonul are si functia de play/pauza.

Utilizare

 

 

Cloud Earbuds este un set de casti HyperX care incap in buzunar, ideal pentru utilizarea alaturi de smartphone-uri si console portabile. Redarea sunetelor pline de efecte speciale din cele mai noi titluri, fiind un motiv suficient de bun pentru achizitie. Cloud Earbuds putand oferii o experienta audio decenta in drumurile spre birou/cursuri.

 

 

Odata cu testarea castilor Creative Outlier Sports ( review ), am achizitionat un abonament premium Spotify, aplicatie pe care o folosesc zilnic sa ascult muzica cu diversele perechi de casti aflate la test. Optiunea premium ofera o calitate audio destul de buna pentru streaming ( 320 Kbps ). Pe langa Spotify am testat castile alaturi de Fiio X1 si fisierele FLAC. In acest test multe seturi de casti incep sa isi arate limitele de putere si calitate rapid.

 

 

 

Constructia castilor este realizata din plastic ( castile in sine ), iar cablul in sine este realizat din fir flexibil acoperit cu silicon. Difuzoarele de 14 mm sunt asamblate din doua bucati exterioare din plastic rigid, iar siliconul este turnat peste firul care duce semnalul audio la urechile ascultatorului.

 

HyperX reuseste inca odata sa ofere o constructie solida, de data aceasta pentru un produs de buzunar. Fixarea castilor in ureche este diferita, doapele nu fac o priza atat de buna cu canalul auditiv in comparatie cu alte casti similare. Fixarea castilor in urechile mele s-a dovedit problematica, nu le recomand pentru alergare.

 

 

Difuzoarele cu magneti de 14 mm sunt ceva destul de rar intalnit in clasa de casti in-ear pentru consumatori. Volumul maxim al castilor este deranjant din pricina sunetului puternic si distorsionat. Am utilizat castile in cateva sesiuni de gaming in Anthem/Doom D1. Calitatea sunetului este rezonabila si plina de diversitate. Inaltele si mediile se aud bine in jocurile amintite mai sus, sunetele diverse ofera o experienta imersiva.

 

Sesiunile audio suna mai mult decat decent pe Spotify, iar daca le cuplam cu un DAC intern de pe telefoanele Sony Xperia sau LG, calitatea audio va fi multumitoare.

 

 

Concluzie

 

Cloud Earbuds de la HyperX sunt o optiune de luat in calcul cand aveti nevoie de casti pentru gaming mobil. Difuzoarele aduc la urechile utilizatorului un sunet decent si  echilibrat,  dar lipsit de un bass pronuntat. Constructia este solida, realizata din plastic rigid si silicon, greutatea castilor ramane la un nivel scazut.Firul plat nu permite incurcarea usoara a setului in buzunar/rucsac. Fixarea in ureche este usor problematica datorita design-ului doapelor de urechi. Nu se poate folosi acest set de casti in activitati sportive. Daca nici un aspect din cele amintite nu va displace, nu exista alt motiv care sa ma impiedice sa va recomand acest set de casti.

 

Cloud Earbuds este disponibil in Romania la un pret mediu de ~190 lei si poate fi achizitionat de la PC Garage ( vezi oferta ) eMAG ( vezi oferta ).

 

 

Pro

 

 • Design placut;
 • Calitatea constructiei;
 • Difuzoare de 14 mm;
 • Performanta audio buna.

 

Contra

 

 • Ergonomia.


Ghidul IT 2024 ©