Gamdias Hermes M3 Review – Tastatura mecanica TLK slim pentru un spatiu de lucru minimalist

Gamdias Hermes M3 este prima tastatura mecanica cu switch-uri slim intalnita de mine pana acum. Avantajul acestor switch-uri este dimensiunea si profilul subtire oferit tastaturii. Majoritatea tastaturilor mecanice sunt inalte si incomodeaza utilizatorul fara un suport pentru incheieturi. Hermes M3 este disponibila in Romania cu switch-uri slim brown, dar si cu variantele red, black si blue. Design-ul TLK  ( ten key less /fara numpad ), ofera un aspect vizual placut al tastaturii pe birou. Iluminarea RGB este programabila, iar cablul de 150 cm este detasabil si are un conector aurit.

 

Microprocesorul ARM Cortex TM-M3 este responsabil pentru menajarea apasarilor celor 87 de taste, iluminarea lor individuala si navigarea printre profilele presetabile din aplicatie.

 

 

Specificatii cheie

 

 • Tastatura mecanica cu switch-uri GAMDIAS Low Profile;
 • Microprocesor 32bit ARM CortexTM-M3;
 • Rezistenta declarata la 60 milioane de apasari;
 • Presiunea pentru apasarea unei taste este de 45 de grame.
 • Timp de raspuns de 5 milisecunde;
 • Posibilitate de programare macro a tastelor;
 • Structura metalica;
 • Taste multimedia ( activare cu ajutorul tastei Fn );
 • Iluminare RGB cu personalizare individuala a tastelor;
 • Cablu textil si detasabil cu o lungime de 150 cm;
 • Finisaj negru mat;
 • Dimensiuni: 354 mm ( lungime )  x 128 mm ( latime ) x 25 mm ( grosime ).
 • Greutate: 540 grame.

 

 

Inspectie Vizuala

 

Gambias M3 (2) Gambias M3 (3) Gambias M3 (4)

Comparatia pe hartie intre switch-urile slim si cele standard.

Cursa tastelor este mai mica cu 2 mm, iar inaltimea tastelor scade cu peste 60%.

Gambias M3 (9)

In cutie gasim: tastatura Hermes M3, extratorul de taste si cablul USB.

Gambias M3 (7)

Cablul microUSB este detasabil si are conectorii auriti.

 Gambias M3 (10)

Piciorul permite ajustarea tastaturii la un unghi de 8 grade.

Gambias M3 (11)

mufa micro-usb accepta numai cabluri originale, datorita formei speciale a conectorului.

Gambias M3 (1) Gambias M3 (16)

Asa arata switch-urile Brown.

Gambias M3 (12) Gambias M3 (13)

Profilul maxim al tastaturii are o grosime de 2,5 cm.

Gambias M3 (15)

Constructia tastaturii este realizata dintr-o structura metalica si plastic mat de calitate.

Gambias M3 (14)

Hermes M3 are 87 de taste, dintre care un buton de tip functie care activeaza tastele multimedia si cele doua butoane macro.

Hermes M3 (7)

Iluminarea tastaturii in intuneric.

Utilizare

 

Gamdias Hermes M3 este cea mai slim tastatura mecanica pe care am pus mana pana acum. Profilul acesteia are o grosime maxima de 25 mm,  in comparatie profilul standard pentru tastaturile mecanice este de 35-40 mm. Feedback-up oferit de tastatura in timpul utilizarii poate fi descris ca o combinatie intre o tastatura mecanica si o tastatura slim silentioasa. Hermes M3 este o tastatura TLK ( Ten Key Less/ Fara num-pad ) numai buna pentru fotografi care isi doresc cat mai mult loc pe birou pentru tableta grafica, majoritatea nu folosesc num-pad-ul. Experienta de tastare alaturi de Hermes M3 este exceptionala, asta datorita unghiului optim de tastare deasupra tastaturii. Incheieturile stau prea putin ridicate in comparatie cu o tastatura mecanica normala. Daca punem in fata tastaturii un suport pentru incheieturi, varful degetelor stau la nivel cu varful tastelor.  Majoritatea persoanelor productive au nevoie de periferice confortabil de utilizat si nu foarte voluminoase, iar acest produs se integreaza optim catre acest segment de utilizatori.

 

Hermes M3 (2)

Profilul tastaturii pe birou.

 

Constructia tastaturii Hermes M3 este realizata din plastic cu o structura metalica, aceasta ii ofera o rigiditate sporita in timpul tastarii. Switch-urile Gamdias slim promit o durabilitate de 60 milioane de apasari ( per tasta ), acestea garanteaza o utilizare medie de minim 3 ani. Cablul detasabil este aurit si are o suprafata realizat din silicon, nu eeste textil, dar se poate schimba in caz de deteriorare. Per total am ramas impresionat de calitatea generala a tastaturii Hermes M3.

 

Hermes M3 (5)

 

Iluminarea tastelor este uniforma pentru acele taste cu un singur rand de scris. Controlul iluminarii se poate realiza direct din tastatura ( FN+ 1/2/3/4/5/6 ) sau din aplicatia Gamdias HERA. Pe tastatura mai gasim un mod de gaming, acesta dezactiveaa tasta de windows si alte combinatii de taste pentru o experienta neintrerupta. Combinatia de taste FN+F11 blocheaza complet tastatura, iar tot in combinatie cu tasta functie avem prezente si controale multimedia.

 

Hermes M3 (3)

Tastele PF1 ~PF6 schimba preseturile de iluminare in timp ce F2~F10 sunt taste multimedia.

Software

 

Iluminarea individuala, efectele RGB si configurarea tastelor macro este realizata cu ajutorul aplicatiei Gamdias Hera. O mica prezentare a aplicatiei si a optiunilor disponibile:

 

 

Gamdias Hermes M3 (3)

Gamdias Hermes M3 (4)

Managementul tastelor macro.

Gamdias Hermes M3 (2)EFECTE RGB HERMES

De aici se poate configura iluminarea RGB in afara celor 6 moduri interschimbabile din tastatura.

In total exista 13 moduril de efecte presetate pentru iluminarea tastelor.

Gamdias Hermes M3 (5)

Pentru fiecare tasta poate fi setata un timer si un sunet.

Gamdias Hermes M3 (1)

Inregistrarea sunetelor.

   Gamdias Hermes M3 (6)

Setarea timpilor.

Gamdias Hermes M3 (7)

Din aplicatie se poate face update si la firmware.

 

 

Aplicatia este usor de folosit, dar se mai pot realiza simplificari si imbunatatiri la stabilitatea acesteia. Pe Windows 10 Pro a crapat de multe ori inainte de initializare.

 

 

 

 

 

 

Concluzie

 

 

Gamdias Hermes M3 este un produs care m-a impresionat inca de la primele utilizari. Profilul subtire exista datorita switch-urilor mecanice Gamdias brown slim. Cu aceasta tastatura incheieturile vor fi mai relaxate in sesiunile zilnice de tastarela birou. Iluminarea RGB este personalizabila pentru fiecare tasta sau pe zone, iar standard ofera 13 preseturi de iluminare. Calitatea constructiei este impresionanta cu exceptia cablului care nu este foarte rigid si nici texturat. Aplicatia HERA nu este foarte stabila si la prima impresie pare foarte greu de utilizat. In afara de aceste dezavantaje minore, Hermes M3 de la Gamdias este un produs solid pe care il recomand fotografilor si persoanelor care sunt in cautare de minimalism si un echilibru intre pret/functionalitate.

 

Hermes M3 este disponibila in Romania la un pret mediu de ~420 lei si poate fi comandata de la PC GarageCEL.ro –  eMAG.

 

 

Badge Inovation Gamdias Hermes M3

 

 

 

 Ghidul IT 2020 ©