HyperX Cloud Alpha – Casti performante pentru gaming si auditie muzicala

Castile HyperX Cloud Alpha sunt cele mai noi casti cu fir lansate in 2017. Acestea vin cu un fir detasabil si microfon detasabile alaturi de difuzoare dinamice de 50 mm. Cupele sunt de tip over-ear si sunt acoperite de o spuma cu memorie de cea mai buna calitate. Constructia este de top, cu o rama din aluminiu si are un mecanism de ajustare al cupelor bine gandit,rezistent, dar si usor de utilizat. Cablul detasabil are control al volumului pe fir este textil si rezistent. Lungimea firului textil 1.3 metri, iar in pachet gasim si o extensie suplimentara de 2 metri. Microfonul este si el detasabil si are functie de anulare a zgomotului.

HyperX Cloud Alpha are microfon detasabil pentru ca nu este in totalitate o pereche de casti dedicata gamerilor. Difuzoarele de 50 mm au suficienta calitate cat sa multumeasca si un audiofil entuziast, Alpha fiind o pereche de casti care incearca sa imbine accesibilitatea cu utilizarea pentru gaming si muzica. Castile sunt compatibile cu toate platformele existente pe piata in acest moment.

 

 

 

Specificatii cheie HyperX Cloud Alpha

 

 • Difuzor: Dinamic, 50mm cu magneți neodim
 • Tip: Circumaural, închis la spate
 • Frecvența de răspuns: 17Hz–27,000 Hz
 • Impedanța: 65 Ω
 • Nivel sunet: 98dBSPL/mW la 1kHz
 • T.H.D.: < 1%
 • Puterea de intrare: 30mW, maxim 500mW
 • Greutate: 298g
 • Greutate cu microfon: 336g
 • Lungime cablu detasabil 1.3 metri + cablu de extensie de 2 metri;
 • Cablu de extensie PC: 2m;
 • Compatibile cu Windows, MacOS, Xbox, PS4 si ale dispozitive cu port jack.

Microfon

 

 • Element: Microfon cu condensator dielectric;
 • Model polar: Bi-direcțional, funcție de anulare a zgomotului;
 • Frecvența de răspuns: 50Hz-18,000 Hz;
 • Sensibilitate: -43dBV (0dB=1V/Pa,1kHz).

 

 

 

Inspectie Vizuala

 

 

HyperX Alpha (2) HyperX Alpha (3) HyperX Alpha (4)

HyperX Alpha vine intr-un ambalaj premium si minimalist.

HyperX Alpha (5)

La prima vedere se observa in cutie doar castile si microfonul.

HyperX Alpha (6)

Microfonul este flexibil si detasabil, iar calitatea contructiei pare durabila.

HyperX Alpha (11)

Iata cablurile cu care vine perechea de casti ( cablu principal de 1.3 m + extensie de 2 m).

HyperX Alpha (12)

Cablul de extensie cu conexiune separata pentru microfon.

HyperX Alpha (13)

Pe fir principal avem butonul de mute al microfonului si rotita de control al volumului.

HyperX Alpha (9)

Branding-ul este subtil si de bun gust.

HyperX Alpha (16)

Banda ajustabila are un design minimalist cu o cusatura rosie de fiecare parte, iar la interior o cantitate generoasa de spuma.

HyperX Alpha (8) HyperX Alpha (7)

Fiecare cupa are o cantitate generoasa de spuma cu memorie pentru un confort sporit in timpul sesiunilor extinse de gaming sau auditie muzicala.

Urechile nu transpira exagerat in timpul utilizarii, mai putin ca in cazul setului Audio Tehnica ATH-M40x.

HyperX Alpha (17) HyperX Alpha (18)

Spuma cupelor este detsabila, iar in spatele acesteia gasim difuzorul cu doua camere acustice pentru o buna separare a basului de medii si inalte.

Aceasta metoda ofera claritate si calitate audio imbunatatite.

O prezentare video a tehnologiei “Dual-Chamber”.

HyperX Alpha (14) HyperX Alpha (15)

Iata si mecanismul de ajustare al castilor.

HyperX Alpha (22)

HyperX Cloud Alpha alaturi de playerul Fiio X1.

 

 

 

 

Impresii Generale

 

Constructia castilor este realizata dintr-un cadru din aluminiu acoperit cu plastic rigid si spuma cu memorie de calitate. Spuma cu memorie este cunoscuta in comunitatea de gaming ca fiind de cea mai buna calitate, acesta este prezenta peste difuzoarele de 50 mm si pe partea interioara a benzii capului. Cupele cu sunt in asa fel realizate incat cuprind tot lobul urechii pentru a oferi o izolare fonica buna. Cablul textil detasabil are o lungime perfecta pentru utilizarea castilor pe strada fara prea mari probleme. Atata extensia cablului si cablul principal sunt semi-rigide si nu se incurca prea usor in utilizarea de zi cu zi.

 

Confortul in timpul utilizarii este favorabil utilizarilor pe termen mediu si lung. Dupa o sesiune audio de 2-3 ore urechile nu transpira si nu sunt foarte calde. Banda de ajustare ofera in partea inferioara suficienta spuma pentru o fixare optima pe profilul capului. Castile au o banda suficient de flexibila si cursa de ajustare a cupelor este suficient de mare pentru adaptarea la orice tip de utilizator. Singurul dezavantaj este faptul ca cele doua cupe nu sunt articulate in nici un fel. La partea de design, HyperX Cloud Alpha sunt cea mai aratoasa pereche de casti din portofoliul HyperX. Ma bucur sa vad ca nu mai avem prezenta banda metalica peste cea de ajustare, acum s-a ales integrarea celor doua, spre deosebire de HyperX Revolver ( review ).

 

 

 

Performanta Audio

 

 

 

Utilizarea castilor HyperX Cloud Alpha a fost realizata in sesiuni zilnice de 2-3 ore de ascultare audio in format MP3 si FLAC. Castile au fost conectate la playerul Fiio X1, acesta are integrat chip DAC PCM5142, amplificatorul operational de line-out si de amplificare este OPA2322, iar bufferul de casti este ISL54405. Referintele si specificatiile acestor componente sunt disponibile pe internet. Castile conectate la calculator au fost atasate placi de sunet integrate in placa de baza Asus Sabertooth Z87 ( Realtek ALC1150 8-Channel). Castile pot fi conectate fara probleme si la telefoane, console ( Xbox/PS4 ) sau la orice dispozitiv compatibil ( jack 3.5 mm ). Sunetul redat prin casti in timpul sesiunilor audio este clar si puternic, acest lucru se datoreaza difuzoarelor cu camera-duala. Acestea ofera o buna separare intre bass, medii si inalte pentru o claritate si calitate audio imbunatatita. Este prima pereche de casti HyperX care ofera aceasta functie.

 

Puterea castilor alaturi de Fiio X1 este mult prea mare pentru un utilizator normal. Am fost nevoit sa limitez volumul la 70 din 100 pe Fiio X1 pentru a proteja timpanele. In aceasta combinatie castile se aud foarte bine chiar si la volumul de 70 sau 85.  Datorita difuzoarelor de 50 mm HyperX Cloud Alpha sunt mai puternice fata de M40x cu difuzoare de 40 mm. Compar performanta audio HyperX Cloud Alpha cu  HyperX Cloud Revolver si cea a actualelor Audio Tehnica ATH-M40x. Sunetul setului Alpha fiind putin mai bogat si  decat Audio Tehnica, dar M40x sunt casti de monitorizare audio. Microfonul nu am avut ocazia sa il testez prea mult pana acum, dar am sa revin cu o parere despre acesta in curand.

 

 

Concluzie

 

 

HyperX Cloud Alpha este cea mai reusita pereche de casti din portofoliul HyperX. Spun asta datorita designului, calitatii sunetului si a confortului de utilizare. Pe langa aceste avantaje mai putem adauga cablul textil cu ajustare al volumului si microfonul detasabil. Toate aceste avantaje vin si la un pret accesibil, pentru utilizatori pasionati de gaming, dar care si vor o perechi de casti de strada pentru auditie muzicala. Singurul dezavantaj al acestor casti este lipsa unei huse rigide pentru transport. HyperX Cloud Alpha sunt disponibile in acest moment doar AICI la un pret de 450 de lei. In curand castile HyperX Alpha vor fi disponibile si la PC GarageCEL.roevoMAG eMAG.

 

PRO

 

 • Sunet puternic si de calitate;
 • Confortabile;
 • Constructie si finisaje de calitate;
 • Cablu textil si microfon detasabile;
 • Design placut;
 • Compatibile orice dispozitiv cu jack 3.5 mm.

 

Contra

 • Lipsa unei huse rigide de transport.

 

 

editors' choiceGhidul IT 2024 ©