Xtorm SolarBooster 24W 1

Review Xtorm SolarBooster 24W – Energie regenerabila pentru gadgeturi

SolarBooster 24W este cel mai puternic panou solar pliabil de la Xtorm. Panoul are  24W si poate alimenta simultan doua dispozitive cu un curent maxim de 2A pe fiecare port. Panoul este foarte util pentru incarcarea dispozitivelor mobile sau pentru colectarea energiei electrice din cursul zilei, in doua powerbank-uri, pentru utilizarea ulterioara. Este produsul perfect pentru orice situatie, fiind foarte usor de folosit si util in diverse scenarii. Panoul este format din 4 panouri mici de 6W ce pot fi pliate pentru transportul usor. SolarBooster 24W nu ocupa mult loc in bagaj,  fiind partenerul ideal pentru vacanta de vara.

 

 

 

Specificatii cheie:

 

  • 4 panouri solare de 6W fiecare ( 24W in total );
  • Putere iesire: 2 USB x 2A fiecare;
  • Panouri solare cu o eficienta garantata intre 21,5~23,5%;
  • Constructie de calitate din nailon balistic 600D;
  • Agatatori pentru prinderea de rucsac;
  • Buzunar pentru depozitarea telefoanelor;
  • Design pliabil si compact;
  • Dimensiuni: 260 x 160 x 40 mm ( pliat ) / 710 x 160 x 10 mm ( deschis );
  • Greutate: 550 de grame.

 

 

Inspectie Vizuala

 

Xtorm SolarBooster 24W (2) Xtorm SolarBooster 24W (3) Xtorm SolarBooster 24W (4)

O parte din specificatiile panoului se regasesc ilustrate pe ambalaj.

Timpul de incarcare pentru un telefon la soare este de 2 ore ( conditii optime ).

Xtorm SolarBooster 24W (5)

In cutie gasim: Xtorm SolarBooster 24W, carabina, cablu microUSB.

Xtorm SolarBooster 24W (1)

Xtorm SolarBooster este pliabil si nu foarte gros, incapand in orice buzunar de la rucsac/geanta.

Xtorm SolarBooster 24W (13)

Pliat are dimensiuni similare cu o agenda A5.

Xtorm SolarBooster 24W (12)

Panourile solare au o eficienta de maxim 23.5%.

Xtorm SolarBooster 24W (11)

Xtorm Solar Booster desfacut in intregime are 71 de centimetri.

Xtorm SolarBooster 24W (9)

Xtorm are un buzunar special pentru stocarea telefoanelor si acumulatorilor externi pe tot parcursul incarcarii.

Acestea pot fi securizate cu cele doua elastice din imagine.

Xtorm SolarBooster 24W (10)

Porturile USB de 2 Amperi.

Xtorm SolarBooster 24W (8)

Fermoarele de calitate comparativ cu cele de la panourile Anker.

 

 

 

Utilizare

 

Utilitatea panoului Xtorm SolarBooster de 24W poate fi vazuta cel mai mult vara. In aceasta perioada iesirile in natura sunt din ce in ce mai multe. Astfel sunt momente cand suntem plecati si avem nevoie de energie pentru alimentarea telefonului, tabletei si a altor dispozitive cu acumulator intern. Folosesc SolarBooster 24W de la inceputul lunii iunie si l-am pus la treaba cel putin de 2-3 ori pe saptamana. Unul dintre teste a fost cat de rapid poate incarca un acumulator de 10.000 mAh.  Dupa incarcarea multipla a unui Noontec Powa si a unui Jupio cu capacitate similara, am ajuns la concluzia ca panourile cu 23% eficienta pot efectua o incarcare in aproximativ 9 ore de soare intens. Poate incarca si doi acumulatori de 10.000 mAh simultan intr-un timp de 10-11 ore, avem nevoie doar de soare cu intensitate constanta.

 

Xtorm SolarBooster vine cu o constructie din nailon foarte rezistent, in care sunt cusute patru panouri solare. Este un panou pliabil ce ofera avantajul stocarii intr-un spatiu restrans, atunci cand nu este nevoie de el. Acesta vine cu un buzunar prevazut cu fermoar de calitate, ce tine la adapost de razele soarelui dispozitivele puse la incarcat. Cele doua elastice tin la loc sigur dispozitivele in timpul unei urcari pe munte, panoul putand fi prins la exterior de rucsac cu ajutorul inelelor textile integrate. Cele doua porturi USB pot furniza fiecare un curent de incarcare de pana la 2 amperi, acest lucru depinzand de intensitatea soarelui. In total avem un curent de incarcare de 4 amperi, porturile USB avand conectori cu cablu, ce ies din panoul solar.

 

 

Concluzie

 

Utilitatea lui Xtorm SolarBooster nu poate fi negata, el reusind sa produca energie electrica, oricand avem lumina solara disponibila. Acesta incarca ziua si cand soarele nu este disponibil, rata de incarcare scazand drastic, dar intr-o zi fara soare poate acumula o incarcare pentru orice smartphone. Eu l-am lasat pe haionul masini pentru a colecta energie pe timpul calatoriilor lungi. Poate fi plasat oriunde sa genereze curent electric, cu conditia sa anticipam pozitia soarelui si ca razele sa ajunga pe panou cat mai mult timp.

 

Xtorm SolarBooster 24W este disponibil in Romania la un pret de 599 lei. Acesta poate fi achizitionat de la reprezentantul oficial Xtorm Romania ( vezi oferta ).

 

 

Xtorm SolarBooster 24W

 

Comments

commentsGhidul DSLR 2018 ©  Dezvoltat de Cristian Dobrinoiu