HyperX Impact DDR4 – Kit RAM de 32 GB pentru laptopuri

La inceputul lunii mai am achizitionat un laptop de gaming Asus GL553 cu memorie 8 GB DDR4 la 2400 Mhz. Cum 8 GB de memorie RAM nu sunt suficienti pentru un laptop de gaming in 2017, am solicitat celor de la HyperX un kit de 32 GB din Impact DDR4 cu o frecventa 2400 Mhz. Am primit doua placute de 16 GB pentru a face un upgrade pe masura configuratiei actuale de pe un Asus GL553. Laptopul integreaza un procesor Intel i7 7700HQ alaturi de o placa video Nvidia GTX 1050 cu 4 GB de memorie. Acesti 32 Gb de memorie RAM  completeaza specificatiile de top ale laptopului. Kitul HyperX Impact DDR4 are o latenta de 14 nanosecunde.

 

 

Specificatii cheie

 

  • Memorie tip DDR4 SODIMM ;
  • Standard: PC4-19600;
  • Kit de 32 Gb ( doua placute de 16 Gb);
  • Frecventa de functionare: 2400 MHz;
  • Kit dual channel;
  • Latenta CAS: 14 nanosecunde;
  • Tensiune alimentare: 1,2 Volti.

 

Inspectie Vizuala

 

HyperX Impact DDR4 (2)

HyperX Impact DDR4 (3)

Placutele vin sigilate intr-un ambalaj de plastic rigid.

HyperX Impact DDR4 (4)

In ambalaj gasim: un sticker HyperX, manual de instalare si placutele de memorie.

HyperX Impact DDR4 (5) HyperX Impact DDR4 (6)

Dimensiunile memoriilor sunt foarte mici si trebuie manevrate cu atentie in timpul instalarii.
Cipurile de pe placute sunt fabricate de producatorul SK-hynix.

HyperX Impact DDR4 (9)

Asa arata kitul HyperX Impact instalat.

HyperX Impact DDR4

Placutele se instaleaza foarte usor si rapid pe Asus GL553, tot ce trebuie sa faci in cazul acestui model este sa desfaci 11 suruburi si ajungi la sloturile RAM.

 

Utilizare si Performanta

 

Am instalat kitul in maxim 5 minute in laptop, a fost nevoie sa desfac 11 suruburi, cei de la Asus Romania au spus ca nu incalc garantia daca fac acest lucru. Odata instalat, kitul a fost recunoscut fara probleme. Am decis sa adaug 32 Gb de RAM in laptop pentru a avea parte de multitasking fluent. Folosesc Capture One Pro foarte mult, acesta avand nevoie de 16 Gb de memorie RAM pentru a functiona optim, iar daca adaugam Photoshop, Jpeg mini Pro ( review ) si alte aplicatii memoria se va umple rapid. Nu ma joc atat de mult pe cat ar trebui, dar in Doom D1, Witcher 3 si The Honor cei 32 GB de memorie ajuta.

 

In utilizarea laptopului zilnic la editare foto in paralel cu browsing web nu am folosit mai mult de 20 Gb de memorie RAM, dar este bine de stiut ca memoria extra libera va ajuta pe viitor la aplicatiile care devin din ce in ce mai costisitoare ca cerinte de memorie RAM. Kitul de 32 Gb este cea mai buna investitie de viitor atunci cand vorbim de performanta.

 

 

Performanta kitului HyperX Impact DDR4 am masurat-o cu ajutorul AIDA64 Engineer si MaxxMEM2:

 

HyperX Impact (7)

Teste de scriere in AIDA 64 Engineer.

HyperX Impact (6)

Teste de citire in AIDA 64 Engineer.

HyperX Impact (4)

Teste de copiere in AIDA 64 Engineer.

HyperX Impact (5)

Latenta obtinuta in testele AIDA.

HyperX Impact (3)

MAXX MEM2

 

 

Concluzie

 

HyperX Impact DDR4 de 32 Gb este kit-ul ideal pentru sistemele portabile ce au nevoie de o memorie rapida pentru multitasking si aplicatii devoratoare de resurse. Trecerea de la 8 GB la 32 GB de memorie RAM este vizibila instant cand vine vorba de performanta. Laptopul Asus GL553 pe care sunt instalati are acum viteza de reactie in multitasking imbunatatita. Acum pot lucra in Photoshop si Capture One simultan fara probleme de fluiditate. Pe langa programele de editare acest kit poate oferi performanta pentru arhitecti si design grafic.

Memoria HyperX Impact DDR4 este disponibila in kit-uri de 8, 16 si 32 GB la frecvente de 2133 MHz, 2400 Mhz si 2666 Mhz. Aceste kit-uri pot fi achizitionate de la  evoMAGeMAGPcGarageCEL.roVexio. Pretul kitului testat este de aproximativ 1270 de lei. Sustineti activitatea blogului achizitonand din link-urile semnalizate. Multumesc!Ghidul DSLR 2018 ©  Dezvoltat de Cristian Dobrinoiu