Anker Power Port Solar Lite 15W – panou incarcare solara in test

Pe langa acumulatorii externi, firma Anker mai produce si incarcatoare solare eficiente, ce ajuta persoanele care sunt intr-o permanenta miscare. Am primit in test noul Anker Power Port Solar Lite de 15W, multumita distribuitorului East Com si producatorului Anker. Acest panou solar pliabil poate alimenta orice dispozitiv ce accepta sa fie incarcat prin port USB. El vine cu doua porturi USB ce beneficiaza de tehnologia Power IQ. In acest fel putem incarca oricare doua dispozitive cu un curent de iesire de maxim 2,4 amperi pe ora. La panoul solar totul tine de intensitatea luminii de afara. In randurile urmatoare va voi arata cam ce performanta si eficienta livreaza acest produs.

 

 

Specificatii cheie:

 

 • Putere iesire: DC 5V / 2.1A;
 • Doua porturi USB cu tehnologie Power IQ;
 • Panouri solare cu o eficienta garantata intre 21,5~23,5%;
 • Constructie de calitate din nailon balistic;
 • Agatatori pentru prinderea de rucsac;
 • Design pliabil si compact;
 • Dimensiuni: 280×160×19mm ( pliat ) / 460×160×19mm ( deschis );
 • Greutate: 335 de grame.

 

 

Inspectie Vizuala:

 

Anker Power Port Solar (12) Anker Power Port Solar (13)

Ambalajul este identic cu cel al acumulatorului Anker Power Core 20100 ( review );

Anker Power Port Solar (14)

Panoul vine ambalat intr-un plic de spuma protector;

Anker Power Port Solar (15)

Iata ce contine cutia produsului: cablu microUSB, ghid rapid si panoul solar Anker Power Port Solar Lite 15W;

Anker Power Port Solar (3) Anker Power Port Solar (4) Anker Power Port Solar (5)

Este confectionat din panza rezistenta de cea mai buna calitate;

  Anker Power Port Solar (7)

Asa arata panoul solar desfacut;

In aceasta imagine se pot observa si cele 4 agatatori ale panoului, ele fiind utile in prinderea lui de rucsac in timpul drumetiilor;

Eficienta panourilor  este situata intre valorile de 21,5 si 23,5%;

Anker Power Port Solar (8)

In buzunarul lateral regasim cele doua porturi USB ce beneficiaza de tehnologia de incarcare inteligenta Power IQ;

  Anker Power Port Solar (10)

Iata o comparatie de dimensiuni intre Power Core 20100 si Power Port Solar;

Anker Power Port Solar (11)

In buzunarul lateral are loc acumulatorul extern la fix;

Buzunarul lateral putea fi dotat cu inchidere asigurata de un fermoar, pentru a oferi adapost sigur dispozitivelor puse la incarcat;

 

 

 

 

Utilizare

 

Panoul Anker Power Port Solar Lite este un produs ce converteste energia soarelui in energie electrica. Odata generata aceasta energie este livrata celor doua porturi USB ce au o tensiune de incarcare de maxim 2,1A. Aceasta este obtinuta in soare direct si poate incarca un Huawei P9 cu acumulator de 3000 mAh in aproximativ 3 ore. Un Nokia Lumia 435 cu o baterie de 1560 mA/h este incarcat in aproximativ o ora si jumatate. Acest panou este util pentru drumetiile in zile insorite, fiind capabil sa colecteze suficienta energie intr-o zi insorita cat sa incarcam aproape jumatate acumulatorul Anker Power Core 20100 mA/h ( review aici ). Dupa 8 ore de soare intens panoul a reusit sa asigure o incarcare completa pentru tableta iPad mini.De retinut este ca eficienta declarata panoului este intre 21,5 si 23,5 %. El ofera protectie impotriva scurt circuitelor si a tensiunii la incarcare.

 

Panoul beneficiaza de inele textile ce permit prinderea de rucsacuri in cazul drumetiilor. Dispozitivele puse la incarcat sunt ferite de soarele direct datorita buzunarului inclus, unde regasim cele doua porturi USB. Acest buzunar este in acelasi timp punctul slab al panoului solar, datorita inchiderii deficitare intr-un singur punct cu ajutorul unui velcro. Un fermoar ar fi fost mult mai bun pentru a avea o inchidere mult mai sigura si a nu exista riscul pierderii dispozitivelor puse la incarcat. Materialele din care este fabricat panoul sunt de buna calitate, ce promit rezistenta unei perioade lungi de expunere la soare fara probleme. Panourile sunt realizate din PET de o calitate industriala, iar suprafetele textile sunt confectionate din poliester rigid rezistent la uzura.Garantia oferita de producator este de 18 luni.

 

 

 

Concluzie

 

Anker Power Port Solar Lite este un sistem de alimentare cu o performanta excelenta, fiind capabil sa furnizeze energie electrica teoretic infinita atata timp cat este expus la lumina directa a soarelui. Poate furniza energie electrica si in lipsa soarelui, dar este nevoie de o lumina suficient de puternica care sa activeze panourile. Materialele de caliate din care este realizat permit o folosire excesiva la exterior in conditii dificile ale mediului. Este usor si subtire ceea ce il face un accesoriu indispensabil pentru vacantele de vara ce urmeaza. Il recomand tuturor persoanelor active ce vor sa incare in timpul zilei telefonul/camera foto si chiar un acumulator in acelasi timp. Anker PowerPort Lite este disponibil pentru achizitie in Romania la un pret incepand cu ~340 lei. Poate fi achizitionat de la urmatoarele magazine:  – F64evoMAGCEL.roEastCom.

 

 

PRO

 • Constructie de calitate;
 • Panouri rigide si rezistente;
 • Doua porti USB cu tehnologie PowerIQ;
 • Subtire si portabil;
 • Performanta foarte buna;
 • Raport calitate/pret excelenta.

 

 

Contra

 

 • Buzunar cu inchidere velcro;

 

Badge Inovation

 Ghidul IT 2020 ©