Interviu in exclusivitate cu Tony Hollingsbee

Interviu in exclusivitate pentru Ghidul IT cu Tony Hollingsbee – Business Manager EMEA la Kingston si HyperX. Vom vorbi de evolutia actuala a SSD-urilor, cat si despre ce capacitati ne rezerva viitorul nu  foarte indepartat.

 

1.După cum știm cu toții, SSD-urile se bucură de o cotă de piață mai mare în comparație cu hard disk-urile. Se va ajunge însă, ca într-o zi, SSD-urile să fie mai ieftine decât discurile clasice?

 

Deși, recent, am avut unele scăderi semnificative ale prețurilor pe piață, în special datorită trecerii la TLC NAND, pe o bază de cost-pe-GB, HDD-urile vor rămâne probabil mai ieftine. Cu toate acestea, atunci când privești în ansamblu avantajele legate de performanța SSD-uri, vei observa că reducerea capacității în ansamblu este depășită cu mult de beneficiile în ceea ce privește performanța. Acest lucru se poate observa cel mai bine  în tendința tot mai mare de a folosi unități cu o capacitate mai mică, în detrimentul celor  cu o capacitate mai mare, ambele unități având preț similar.

 

2.SSD-urile au început să creeze drivere cu capacități mari. Vom vedea în viitorul apropiat capacități mai mari, cum ar fi 4TB?

 

Creșterea furnizării de 3D-NAND de la producătorii Semi-Conductor în decursul anului 2016 va conduce la o capacitate și o rezistenta mai mare a driverelor, lucru care în cele din urmă va permite apariția unor capacități de 16TB și chiar mai mari.

 

3.Drive-urile SSD 2.5 ” nu și-au îmbunătățit performanța în ultimele luni, fiind limitate de interfață SATA III. Există planuri pentru o evoluție imediată a interfeței SATA IV, care teoretic, dublează pe cea a SATA III? Vor rămâne prețurile de piață ale unităților SATAIII 2.5″ la fel de ridicate sau va avea loc o scădere semnificativă a prețurilor în anul 2016? De fapt, cine dă tonul pentru ca această piață să evolueze? Tehnologia însăși și limitele sale, unul sau doi producători sau de fapt toți producătorii care oferă indicații pentru stoparea tehnologiei revoluționare, care este mai puțin dorită?

 

De vreme ce SATA III și-a atins potențialul în ceea ce privește performanța, planurile de evoluție actuală se îndreptă spre PCIe (NVMe), dezvoltat cu SSD în minte și, prin urmare, în măsură să realizeze potențiale performanțe, posibile prin intermediul NAND, care nu mai este limitat de plafoanele de performanță SATA / AHCI. Asteptați-vă să vedeți din ce în ce mai multe platforme care să conțină SSD-urile M.2 și NVMe. SSD-urile vor arăta mai puțin ca hard disk-uri tradiționale și mai mult ca module.

 

SSD-urile au suferit scăderi de prețuri consistente, de când au fost create, iar de vreme ce NAND este componenta cea mai scumpă dintr-un SSD, declinul a fost accelerat odată cu tranziția în curs de desfășurare în TLC NAND. În ciuda acestui fapt, este puțin probabil ca SSD-urile să ajungă la egalitate cu HDD-uri pe o bază de cost-pe-GB. Cu toate acestea, focusul continuă să se îndrepte spre beneficiile legate de performanța SSD-urilor, mai degrabă decât pe costul per GB.

 

4.Odată cu apariția recentă a chipset-ului Z170 de la Intel, se crede că formatul SSD M.2 va înlocui 2.5 “SATA III, vorbind, desigur, despre o creștere substanțială a performanței. Pentru moment, Kingston HyperX nu par să aibă un catalog clar de format  M.2, cu o mulțime de produse pentru a alege. Nu ar fi HyperX o scuză perfectă pentru a lansa o multitudine de diverse unități M.2?

 

HyperX Predator, lansat la începutul anului 2015, a fost primul nostru SSD PCIe și este disponibil atât în factori de formă M.2, cât și PCIe. În cursul anului 2016 vă puteți aștepta la o unitate de PCIe HyperX NVMe ce va fi adăugată portofoliului.

Am observat, de asemenea, creșterea cererii pentru unitatea noastră SATA M.2, și pentru a aborda această piață, pe 2 februarie 2016, vom lansa a 2-a generație Kingston M.2 SATA, având capacitati de la 120GB la 480GB.

 

5.Un hardware bun și un software bun trebuie să meargă mână în mână. Vor oferi Kingston și HyperX, în 2016, instrumente mai bune, în diverse formate, pentru SSD-urile lor?

 

Am lansat recent KSM-ul nostru (SSD Kingston® Manager). În present,  KSM acceptă cele mai recente produse lansate de noi, și vor fi puse la dispoziție pentru a sprijini întreaga gamă de produse Kingston & HyperX. SSD Kingston Manager este o aplicație care oferă utilizatorilor posibilitatea de a monitoriza și de a gestiona diferite aspecte ale Driverului lor Kingston® Solid State  .

Cu SSD Kingston Manager vei putea:

  • Să monitorizezi starea, statusul și utilizarea discului
  • Să observi datele de identificare, ce includ numele modelului, numărul de serie, versiunea de firmware, precum și alte informații relevante
  • Să utilizezi Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology (SMART) și și să trimiți rapoarte detaliate în format text
  • Să actualizezi unitatea firmware-ului
  • Să ștergi datele în mod securizat
  • Să gestionezi TCG Opal și IEEE 1667

 

6.Ce ne puteți spune despre conexiunea SATA Express? O considerați un eșec, de vreme ce nu foarte multe dispozitive au adoptat-o?

 

Se pare că, într-adevăr, SATA Express nu a avut același succes ca interfețele alternative. Continuăm să vedem o creștere în ceea ce privește M.2, PCIe și se așteaptă o creștere puternică a U.2 în viitor.

 Ghidul IT 2020 ©