Mionix Zibal 60 (11)

Review Mionix Zibal 60: Tastatura mecanica “Rage Proof” in test

Dupa review-ul mouseului Mionix Castor ( articol ), cei de la Mionix au trimis in review tastatura mecanica Mionix Zibal 60. Vine echipata cu switch-uri Cherry MX Black, ele sunt contacte mecanice non-tactile placate cu AUR de 18K si ofera o rezistenta declarata pentru 50 de milioane de apasari pentru fiecare tasta. Presiunea necesara pentru apasarea unei singure taste este de 60 de grame.

Tastatura vine cu  iluminare configurabila si un suport de incheieturi detasabil. Zibal 60 are integrat in carcasa doi conectori USB 2.0 si alte doua porturi Jack 3.5 mm, toate acestea vin intr-un singur cablu ranforsat si ecranat cu diametru de 11 mm. Mionix denumeste aceasta tastatura “Rage Proof” ea rezistand celor mai temperamentali utilizatori. Aceasta rezistenta vine de la rama din otel de 1.6 mm grosime ce ii pastreaza integritatea.

 

Specificatii cheie Mionix Zibal 60:

 

 • Tastatura mecanica cu switch-uri Cherry MX Black;
 • Rezistenta declarata la 50 milioane de apasari;
 • Presiunea pentru apasarea unei taste este de 60 de grame.
 • Rama de otel de 1.6 mm grosime pentru durabilitate;
 • Tasta Mionix pentru controlul iluminarii.
 • Apasare maxima a 6 taste odata.
 • Iluminare verde pe trei nivele de intensitate disponibila in doua moduri;
 • Hub USB 2.0 cu doua porturi.
 • Include doua porturi Jack 3.5 mm pentru microfon si casti.
 • Cablu ranforsat si ecranat;
 • Finisaj negru mat;
 • Dimensiuni: 44.4 x 20.6 x 4.4 cm.

 

 

Inspectie Vizuala:

 

Mionix Zibal 60 (2) Mionix Zibal 60 (3)

Ambalajul in care vine tastatura.

Mionix Zibal 60 (4)

Tastatura ne intampina imediat ce deschidem cutia, vine cu layout german.

Mionix Zibal 60 (5)

Sigla Mionix subtil gravata.

Mionix Zibal 60 (6)

Cablul ranforsat are la capat patru conectori, 2 x USB 2.0 si 2 x Jack 3.5 mm.

Conectori sunt placati cu Aur de 18K.

Mionix Zibal 60 (7)

Iata porturile ce le ofera tastatura prin intermediul cablului principal.

Producator garanteaza o calitate audio neschimbata prin porturile Jack de 3.5 mm. Asta datorita placari cu aur de 18K si cablurilor ecranate.

Mionix Zibal 60 (8)

Atat este de groasa tastatura, carcasa fiind excelent construita cu imbinari minime.

Grosimea tastelor este generoasa si ofera o senzatie de apasare solida.

Mionix Zibal 60 (9)

Iata picioarele reglabile alaturi de cele antialunecare din cauciuc.

Mionix Zibal 60 (11)

Mionix Zibal 60 in toata gloria sa.

Mionix Zibal 60 (12) Mionix Zibal 60 (1)

Iata cum arata iluminarea intregi tastaturi cat si a tastelor WASD, aceasta iluminare este disponibila in trei nivele de intensitate.

Utilizare

 

Experienta cu tastatura Zibal 60 este una extraordinara, aceasta fiind prima tastatura mecanica testata in acest moment. Imediat ce o scoti din cutie, o conectezi la calculatori si imediat ce incepi sa tastezi iti dai seama ca ai sub degete un produs de calitate. Senzatia in timpul tastarii este excelenta, iar sunetul foarte placut urechii, atat de placut incat nu ai nevoie de muzica in boxe in prima saptamana de utilizare. Suportul de incheietura este foarte util si a fost atasat din prima zi de utilizare.

 

Constructia tastaturi este excelenta si in aceelasi timp foarte simplificata, toate acestea pentru o experienta de utilizare solida. Imbinarile sunt foarte bine realizate si nimic legat de aceasta tasatura nu ofera impresia de ieftin. Plasticul rigid cu finisaj mat se potriveste perfect pe orice birou ca design, indiferent de ce mouse si mousepad ai langa tastatura. In acest moment utilizez tastatura alaturi de mousepad-ul Mionix Sargas XXL ( articol ) si de mouse-ul Mionix Castor ( articol ). Iluminarea tastaturi este buna in general, exista loc de mai bine, spun asta pentru ca unele taste cu dimensiuni mai mari nu au o iluminare uniforma, aici ma refer la semnele de pe tastele Shift cat si sagetile de langa numpad.

 

Conexiunea jack 3.5 mm pentru casti din tastatura am utilizato alaturi de castile HyperX Revolver ( articol ) si Audio Tehnica ATH-m40x, nu am observat diferenta de calitatea audio fata de conectarea directa a lor la calculator. Porturile USB le folosesc pentru conectarea memorilor flash ocazional. Mionix Zibal 60 este un produs simplist si de calitate ce ofera utilizatorului o

 

 

Concluzie

 

 

Mionix Zibal 60 este un produs simplu si de calitate, ce ofera utilizatorului o experienta formidabila. Feedback-ul oferit la tastare este excelent si nu avem parte de sunete nedorite. Materialele din care este confectionata sunt de cea mai buna calitate si ne asigura rezistenta in timp. Tastatura va face fata celor mai brutale apasari de taste fara probleme. Mionix Zibal este disponibila in Romania la un pret de 542 lei la eMAG ( verifica pret aici ).

Zibal 60

PRO

 

 • Calitatea materialelor;
 • Constructie de top;
 • Experienta de utilizare;
 • Hub si interfata audio;
 • 2 moduri de iluminare;
 • raport excelent calitate/pret;
 • Plug and Play.

 

Contra

 

 • Iluminare neuniforma.

Comments

commentsGhidul DSLR 2018 ©  Dezvoltat de Cristian Dobrinoiu